“Neki od nas dobro će odraditi svoj posao, neki neće.
Na kraju svi ćemo biti ocijenjeni po rezultatu”.

~ Vince Lombardi

Volio bih da sam ja taj koji je rekao “kako će neki od nas dobro odraditi svoj posao dok drugi neće, ali da ćemo na kraju svi biti ocijenjeni po rezultatu” jer taj citat najbolje opisuje predanost kojom se danas osobni treneri posvećuju svojim klijentima i njihovim ciljevima.

Body Recomp je osnovan iz jednog jednostavnog razloga. Želio sam stvoriti najučinkovitiji način osobnih treninga koji stvarno dovodi do rezultata u realnim životnim situacijama. Druga područja ove web stranice opisuju zašto i kako sam drugačiji (usudio bih se reći i bolji) i kako znam što je potrebno mojim klijentima. Cilj ove stranice je pokazati vam zašto je treniranje po Body Recompu toliko drugačije, i učinkovitu.

Jednostavno rečeno, opsjednut sam s poboljšanjem onoga što nudim.  Neprestano ulažem napore da ostanem u toku s posljednjim znanstvenim istraživanjima i načinima treninga i prehrane koji se mogu primjeniti u stvarnim životnim situacijama kako bi bio što bolji trener, sa što boljom metodologijom rada kako bi svojim klijentima pomogao postići ono što žele. Ali kao što znamo, postizanje bilo čega blizu savršenstva uvijek će biti izazov, naročito u nečemu što je toliko složeno i individualno kao osobni trening.

Nisam teoretičar bez prakse, ili praktičar bez imalo teorije. Ja ovo živim 24 sata dnevno, 7 dana tjedno. Čitam, i još važnije primjenjujem pročitano te pišem članke i očigledno je kako znam što funkcionira jer osim što sam postižem vrhunske sportske rezultate, to znanje uspješno prenosim i na svoje klijente i njihove rezultate.

Ovo sve je krenulo od treniranja prijatelja besplatno u svoje slobodno vrijeme, jer sam bio toliko zainteresiran za sve što je vezano uz fitness, trening snage i mijenjanje tjelesne kompozicije. To je zapravo i ono što me tjera dalje – vidjeti pozitivnu promijenu u osobi s kojom radim, bez obzira jel se to radilo o malo ozbiljnijem rekreativcu ili mami s malim djetetom. Svatko može napraviti pozitivnu promjenu na sebi i svom zdravlju, i ako netko ima volje, ja ću napraviti što god je potrebno da on sa mojih treninga ode sretan i zadovoljan.

Nikada neću nametati svoje ciljeve klijentima. Poslušati ću, savjetovati i zatim trenirati s vašim specifičnim ciljem na umu. Treba napomenuti kako ovdje nismo da bi bili prijatelji, niti smo ovdje da bi radili cirkus od treninga (znate ono, 1001 vježba od kojih niti jedna ne radi ništa) već smo ovdje kako bi obavili specifičan posao. Taj specifičan posao je ono što vi meni postavite da bude – a to je da postizanje onoga što vi smatrate svojim idealom zdravlja, fitnessa i fizičkog izgleda.

Pronaći savršenog osobnog trenera za svoje specifične potrebe je, vjerujte mi, težak posao. Postoji samo nekolicina nas s nekakvom vrstom formalnog obrazovanja koja je stvarno sposobna proizvesti rezultate u svojih klijenata. Zbog toga, ova stranica osmišljena je malo drugačije od bilo koje druge stranice koju ćete pronaći. Svatko može unedogled pričati kako je najbolji, ili koliko zna, no svi znamo koliko je lako hvaliti samoga sebe, naročito na internetu. Zato, cilj ove stranice je zabaviti vas, i informirati, te pokazati da se ovdje doista zna malo više o postizanju rezultata u stvarnim životnim situacijama, i to u brže vrijeme nego što neki misle da je moguće.

Pokazat će vam se znanje oko svega što je vezano uz mijenjanje tjelesne kompozicije i trening snage, i još važnije, pokazat će Vam se da mi je za razliku od ostalih, stalo do rezultata s klijentima. Pogledate li prvi vrhu stranice Rezultati uvjerit ćete se kroz slike i preporuke brojnih klijenata u istinitost mojih riječi. Rezultate klijenata pokazujem samo kako bi vas inspirirao na promjenu i kako bi Vam dočarao da gotovo niti jedan drugi trener ne zna, i ne može, napraviti ovakve rezultate koje ovdje vidite. Da, svatko može skinuti 10-ak kilograma s osobe koja zapravo treba skinuti 20, no može li tu istu osobu dovesti do jednoznamenkastog postotka tjelesnih masnoća? Ne može. Mislim, pogledajte slike okolo po internetu. Transformacije gdje ne znate koja slika je prije, a koja poslije.

Pitajte se samo još jedno pitanje: Ako je vaše tijelo najvrjednija stvar koju posjedujete, kome biste ga povjerili?

Moj odgovor bi bio – vjerovao bi onom treneru koji bi mi pokazao najviše dokaza u stručnosti i rezultata sa stvarnim ljudima jer bi se uz takvog trenera osjećao sigurno. Rijetko koji trener posjeduje znanje i metodologiju rada da napravi prave rezultate u stvarnim životnim situacijama, i sa specifičnom demografskom skupinom kojom se najčešće bavim, a to su izrazito zaposlene osobe s manjkom slobodnog vremena u dobi od 30-45 godina.

Nadam se kako vam je ovo pružilo uvid u strast koju osjećam prema osobnim treninzima. Ako sam to uspio, onda sam vam pokazao jednu od najvećih i najvažnijih osobina koju biste trebali tražiti u osobnom treneru. Ako još uvijek niste sigurni, opustite se, uzmite si vremena u donošenju odluke, pregledajte stranice, pročitajte koji članak i preporuku ili dogovorite konzultacije kako bi se upoznali. Možda će to biti dovoljno da donesete konačnu odluku.

Neven Ćuk