• MASS

  12 Tjedana za izgradnju veće i jače mišićne mase

Siguran način do vaše veće i jače mišićne mase

Izgradnja mišićne mase je težak proces ali ju svatko može povećati dižući dovoljno teške utege koji će tijelu dati signal da ju poveća i ojača. Možete imati svu motivaciju svijeta ali ako ne znate što činite – stagnirat ćete! Bez dobro osmišljenog programa vrlo brzo ćete se zabiti u određeni plato i rezultati će krenuti stagnirati. Gotovo sigurno kako većina vas koja ovo čita već mjesecima ili godinama stoji na istom mjestu bez da je postigla ikakve značajnije rezultate.

MASSP je dizajniran da probije sve platoe u vašem treningu i nabaci značajnu količinu mišićne mase na svim pravim mjestima u rekordno kratkom vremenu. Ovo je sistem koji funkcionira svaki put, i kod svake pojedine osobe, ali samo kod one koja je spremna raditi dovoljno intenzivno i pratiti sve savjete koje ovdje dobije. Program nije lagan, štoviše, ako želite ostvariti stvarno impresivne rezultate onda će ovaj program biti ekstremno zahtjevan, no ako ga odradite kako treba uvijek će proizvodi rezultate koje tražite.

Ovo su rezultati koji ne mijenjaju samo izgled već općenito i život i samopouzdanje na bolje no mnogi ih usprkos godinama vježbanja i kupovanja raznih dodataka prehrani nikada ne postižu. Nemojte to biti i vi.

Ono što ovaj program čini posebnim je njegov znanstveni pristup. Ovdje se niti jednu vježbu, seriju, ponavljanje ili kilažu ne ostavlja slučajnosti i proizvoljnom radu, već ih se sistematično manipulira. Na ovakvom programu sportaši istovremeno uspijevaju podići kvalitetnu mišićnu masu i razinu sportskih sposobnosti dok mršavi i prezaposleni ljudi koji žele transformirati svoje tijelo i postići izgled za plažu postižu to u rekordno kratkom vremenu.

MASS je intenzivan program gdje se treninzi i prehrana provode prema dokazanim znanstvenim činjenicama i principima sportske metodologije treninga i nutricionizma i koji koristi sva znanja jednostavnih i kompleksnih načina periodizacije treninga – rad koji poboljšava rezultate a istovremeno izbjegava pretreniranost i stagnaciju – kako bi se postigli maksimalni rezultati u mišićnoj masi kroz minimalno vrijeme.

Prosječni muškarac početnici koji trenira jako, i prati sve savjete koje ovdje dobiju može očekivati i do 6 kg unutar prvih 12 tjedana, a žena oko 4. Ovdje ne pričamo striktno o čistoj mišićnoj masi, već o kilogramima. Pored mišića, težina koju dobijete može činiti voda, masno tkivo ili glikogen, ali ako napravite sve što treba veći dio toga bit će čisti mišić. Još jednom, ovo su samo prosjeci. Neki ih mogu nadmašiti, a neki ih možda nikada neće moći dostići. Točan broj kilograma uvijek će ovisiti o vašim individualnim faktorima koji su specifični samo Vama.

Kako se hranite jednako je važno za vaš napredak kao i način kojim trenirate. Nažalost većina se fokusira isključivo na vježbanje nauštrb davanja pouzdanih nutricionističkih savjetova i usluga vođenja u prehrani. Neki drugi pak idu toliko daleko pa tvrde kako je prehrana zaslužna za 90% rezultata pa se onda posvećuju isključivo prehrani bez da obraćaju pažnju onome kako treniraju. Ako želite postići maksimalne rezultate onda i prehrana i treninga moraju biti 100%.

Smjernice za prehranu su vrlo precizne, individualizirane i jednostavne kako bi se uklopile u vaš životni stil i prehrambene navike, a ne obratno. Godine pokušaja i pogrešaka, praćenja raznih istraživanja te isprobavanja gotovo svakog programa prehrane ikad izmišljenog doveo je do pronalaska najefektivnijeg načina koji se može prilagoditi svakoj osobi bez obzira na dnevne obaveze i životni stil. Dobiti ćete smjernice izračunate u točan pojedini gram hrane nakon čega vi birate što ćete, i kada ćete, jesti. Ovakav način prehrane jednostavan je da ne može biti jednostavniji, a bazira se na posljednjim znanstvenim istraživanjima svjetskih priznati autoriteta u području nutricionizma i dovodi do rezultata koje tražite.

Program je iznimno zahtjevan ali zato i maksimalno jednostavan i učinkovit za postizanje najboljih rezultata u povećanju mišićne mase i snage.

Ono što se ovdje radi nije nešto magično, i većinu vremena nije niti nešto komplicirano, ali je uvijek individualizirano i prilagođeno vama te se provodi  na način i s očekivanjem postizanja maksimalnih rezultata u minimalno vrijeme.

MASS program sastoji se od:

 • Procjena početnog stanja

  Prije početka programa provjerit će se vaša zdravstvena sposobnost i spremnost na intenzivnu fizičku aktivnost, ograničenja, povijest vježbanja i procjena tjelesnog sastava te slikanje. Na temelju toga moći će se izraditi individualizirani plan prehrane i treninga i na najobjektivniji način pratiti vaše promijene.

 • Individualizirani plan prehrane

  MASSp plan prehrane su precizne, individualno propisane, preporuke za svaki pojedini gram hrane koji trebate kako bi ostvarili nevjerojatne rezultate u izgradnji mišićne mase.

  U direktnoj konzultaciji s vama izrađujemo se vaš plan prehrane kako bi odgovarao vašim prehrambenim sklonostima a istovremeno bio unutar zadanih nutritivnih ciljeva koje trebate slijediti. Ovdje vam se objašnjavaju sve opcije i izračunavaju sve količine, ali vi birate što ćete i kada ćete jesti.

  Ovakav plan prehrane sadrži ogromne količine hrane i energije, te izbjegava žudnje za junk hranom, i izgladnjivanje. U kombinaciji s minimalnom količinom aerobnog vježbanja u programu treninga ovakvim pristupom postići ćete ono što mnogi tvrde da je nemoguće – istovremeno ćete gubiti masno tkivo i graditi mišićnu masu.

  Kako bi sve napravili idealno, redovito će se mjeriti vaša tjelesna kompoziciju kako bi se radili inteligentne preinake u prehrani, jer da bi se vi nastavili mijenjati mora se mijenjati i vaša prehrana. Bazirajući te preinake na rezultatima mjera tjelesne kompozicije je jedina logična i objektivna metoda.

  Ovdje se za razliku od drugih ne zagovara izgladnjivanje, i time uništavanje tijela kojeg imate, već pružanje što više njege i hranjivih tvari kako bi izgradili tijelo koje želite. Ne prati se nikakav dogmatičan pristup u prehrani već se isključivo vodimo znanošću nutricionizma. Sve što se od vas traži jest dosljedno slijeđenje preporuke koje dobijete kako bi se mogle raditi inteligentne preinake u prehrani za nevjerojatne rezultate.

 • Individualizirani program dodataka prehrani

  Iako dodatci prehrani nisu potrebni, postoje neki iza kojih stoje čvrsti znanstveni dokazi koji potvrđuju njihov pozitivan utjecaj na gubitak masnog tkiva, izgradnju mišićne mase, snage i sl. ali i utjecaj na povećanje kvalitete života. Neke od tih sastojaka jednostavno ne možemo nadoknaditi isključivo prehranom.

  S obzirom na vašu jedinstvenu situaciju dobiti ćete potpuni popis i doziranje svakog suplemenata koji bi vam mogao biti od koristi, one koje (ovisno o vašoj situaciji) treba izbjegavati, ali i popis onih dodataka koji se baziraju na prenapuhanim tvrdnjama i prema kojima bi trebali pristupiti s oprezom.

  S obzirom na to kako vam se ovdje ne prodaje niti jedan od tih dodataka u potpunosti možete biti sigurni kako ćete dobiti provjerene i nepristrane preporuke koje se baziraju na znanstvenim studijama koje će vam uštedjeti ne samo novac već i vrijeme koje bi potrošili na samostalno istraživanje.

 • Individualizirani program treninga

  Snaga je jedina fizička sposobnosti koja direktno korespondira s mišićnom masom i masnim tkivom. Stoga je snaga ono što treniramo. Na temelju vašeg dosadašnjeg iskustva, stupnja kondicije, povijesti vježbanja, tjelesne kompozicije i testa snage izradit će vam se kompletni, personalizirani, program koji će obuhvatiti svaki aspekt i princip znanosti treninga za postizanje maksimalnih rezultata u najkraćem mogućem roku.

  Nakon toga izračunat će vam se koliko jaki trebate postati kako bi postigli željeni cilj koji imate. Matematika je prilično jednostavna i očita ali koncept je revolucionaran.

  Programi su individualno propisani i sadrže točno određene težine, ponavljanja i broj serija za svaku pojedinu vježbu na svakom treningu. Svi treninzi provode se prema sportskoj metodologiji rada i razvijaju se u skladu s vašim sposobnostima te već od prvog treninga potiču gubitak masnog tkiva i izgradnju mišićne mase te oblikovanje tijela u željenom smjeru.

  Ovakvi programi dizajnirani su za mjerljive napretke u snazi koja se generalno postiže s 2-4 tjedna treninga. Kilaže s kojima ćete raditi progresivno će se podizati i smanjivati te će se trening mijenjati iz mjeseca u mjesec.

  Ovakav trening zahtjeva postavljanje novih osobnih rekorda iz treninga u trening što ga čini izrazito zahtjevnim ali i iznimno poticajnim te drastično mijenja perspektivu treninga. Osim toga, takav način rada svaki trening čini objektivnim alatom za mjerenje vašeg uspjeha u postizanju ciljeva.

 • Individualni treninzi

  Trebate redovito dolaziti minimalno tri puta tjedno (postoje iznimke za dva dolaska) gdje ćete kroz individualni rad naučiti najviši stupanj treninga s utezima kako bi na siguran način mogli trenirati pri granicama vlastitih tjelesnih mogućnosti za najbrži mogući napredak u snazi i tjelesnoj rekompoziciji.

  Ovdje ne radimo fitness trening, niti rehabilitaciju već isključivo trening maksimalne i repetitivne snage gdje u potpunosti iskorištavamo vaše vrijeme što znači kako morate biti spremni na intenzivan trening. Neće vas se trenirati samo jako, već i pametno, jer jedino tako možemo potaknuti tijelo na željenu promjenu.

  Ne zagovaram nužnost kardio treninge za skidanje masnog tkiva, ali određene osobe trebaju biti spremne na to kako će možda samostalno trebati provoditi takva 2-3 dodatna treninga u trajanju 30-60 minuta kako bi ostvarili zadane ciljeve.

Što se očekuje od vas

Ključan faktor u postizanju ovakvih rezultata ste vi! Za razliku od drugih osobnih trenera koji će primiti bilo koga bez obzira na razinu njihove motivacije ovdje postoje određeni uvjeti koga se uzima za klijenta. Ovdje se puno traži od vas i vašeg rada, ali će vam se zato i puno vratiti u obliku rezultata, te zbog toga ovakav način rada sigurno nije pravi izbor za svakoga, ali ako želite prave rezultate – rezultate koji su opipljivi i koji mijenjaju život na bolje – onda trebate razmisliti o uvjetima i vidjeti možete li ih se pridržavati. Uvjeti su:

 • Spremni ste trenirati minimalno tri puta tjedno kroz 12 tjedana

Nađite vremena za minimalno tri tjedna treninga kroz 12 tjedana. Uvijek postoje opravdani razlozi za nedostatak vremena, no ja sam s Vama spreman raditi u gotovo bilo koje doba dana, i jednostavno ne mogu prihvatiti nikakvo opravdanje da se nema vremena za tri treninga tjedno. Dvanaest tjedana nekima zvuči puno, no u usporedbi s ostatkom života to je izrazito kratak period, a opet dovoljno dug da se postignu promjene koje nećete vidjeti samo vi, već i drugi ljudi oko vas.

 • Spremni ste pridržavati se pravila prehrane

Nisam pobornik niti jedne prehrambene “religije” poput Palea, Atkinsa, LCHF-a, Prehrane u Zoni, DETOX, KETO ili UN dijeta, već ovisno o vama i vašim životnim okolnostima mogao bi preporučiti visokoproteinsku, visoko ili nisko ugljikohidratnu, visoko masnu ili izokaloričnu prehranu. Sve što od Vas tražim je dosljednost u pridržavanju pravila koja utvrdimo kako bismo mogli mjeriti rezultate i raditi inteligente prilagodbe po potrebi

90% Od prehrane treba biti TOČNO onako kako vam je propisano, ostalih 10% ostavljam vašoj savjesti.

 • Spremni ste ulagati 100% truda i održavati POZITIVAN stav kroz čitavo trajanje programa.

Izgradnja mišićne mase i oblikovanje tijela nije lagan i brz proces, ali ako ga prihvatite takvim kakav jest i gledate pozitivno s očekivanjem što  možete postići onda ćete imati jedno jako lijepo iskustvo, i naravno još bolje rezultate.

Ovo je ono što se od Vas očekuje. Ako vam ovi uvjeti zvuče prezahtjevno, onda ovaj program i ovakvi rezultati nažalost nisu za vas!

Ne komplicira se, ne opterećuje vas se nevažnim i nebitnim detaljima ali se od vas traži naporan rad. Ovakav rezultat traži ozbiljan rad i disciplinu. Nemojte vjerovati brzim i laganim načinima iako se svašta može postići u ovo i kraće vrijeme. Rezultati poput ovoga je i vama na dohvat ruke ako ste spremni ozbiljno raditi.

Što Vi možete očekivati

 • Značajno povećanje mišićne mase,
 • Primjetan porast snage
 • Bolji tonus mišića i impresivnost u građi tijela i držanju,
 • Izgledat ćete zdravije
 • Kvalitetniji san,
 • Zdravije prehrambene navike,
 • Komplimenti od strane prijatelja, suradnika i rodbine,
 • Veće zadovoljstvo sa samim sobom, ne samo zbog izgleda koji ste postigli već zbog navika koje ste stvorili i rada koji ste obavili!

Mjesto održavanja osobnih treninga

XXL Fitness Centar
Avenija Dubrovnik 15
Zagrebački Velesajam, paviljon 25

O rezultatima

 • Pokazuju vam se najbolji, ne pokazuju vam se najgori.
 • Pokazuju vam se ljudi koji su slijedili program i koji su radili i onda kada im se nije radilo.
 • Pokazuju vam se oni koji nas motiviraju svojom radnom etikom.
 • Ne možete postići identične rezultate. Vi ste jedinstveni što znači kako možete postići samo svoje najbolje moguće rezultate
 • Vaši rezultati bit će proporcionalni početnoj točci, genetici, uloženom radu, intenzitetu na treningu, discipliniranosti u prehrani, te vremenu provedenom na programu.
 • Što je početna točka lošija (loša razina fitnessa, tjelesnog sastava,…) to će rezultati biti bolji.
 • Nitko ne može učiniti Vaš dio posla i rezultati koje ovdje vidite dokaz su radne etike i samodiscipline mojih klijenata.
 • Moja reputacija je da sam jedan od najboljih trenera po pitanju treninga snage i tjelesne rekompozicije. Mogu vam napisati, objasniti i sve pokazati, ali ne mogu učiniti vaš dio posla.

Na kraju, postizanje rezultata je na vama.

Dražen Zeljković

Trening sa Nevenom je u potpunosti promijenio moj način razmišljanja o radu s utezima, pogotovo slobodnim, prehrani i svemu ostalome sto dolazi s time. Razvio sam snagu, izgubio suvišne kilograme i ne mogu biti sretniji. Najbolja donesena odluka u zadnje vrijeme! Hvala Nevenu na strpljenju, odličnim objašnjenjima i savjetima koje je kroz sve vrijeme nesebično dijelio sa mnom. 10+

Dražen ZeljkovićComputer animation & vfx artisthttp://www.drazenzeljkovic.com/

Detaljan, konstruktivan i realan. Osobna preporuka u koliko tražite trenera koji će Vam pokazati kolike su stvarne granice Vašeg tijela. Meni je pomogao reducirati postotak tjelesne masti s cca 24% na 9% i pritom sam uspio povećati fizičku snagu. Bez prodavanja suplemenata, bez čudotvornih čajeva, bez magičnih pomagala. Samo inteligentno i individualno programiranje treninga i prehrane.

Ante Maršić

Stručan i kvalitetan pristup, poznaje ono što radi detaljno i savjetuje ispravno. Od Nevena sam dobio savjetovanje u području prehrane i treninga, koje nadilazi informacije koje je moguće pročitati u žutom tisku i u većini stranica na internetu.

Josip Gvozdićweb developer
Diana Hajdo

Nije trebalo dugo da me impresionira znanjem o treninzima, ali i sposobnošću da suhoparne principe znanstvenih radova koje proučava interpretira na zanimljiv način. Kada god želim mišljenje o nečemu vezano za treninge, Neven je prva osoba kojoj se javim.

Diana Hajdodipl. ing. kemije i fitnes trenericaFit Lab
Luka Veliki
Neven je veliki stručnjak na polju powerliftinga i uvijek mi je veliki užitak sa njim voditi konstruktivne razgovore o struci! Moja topla preporuka svakom klijentu koji cijeni iskren,direktan i stručan pristup!
Luka VelikiDipl. kineziolog
Luka Kosmat

Nakon tri mjeseca dobitci na snazi bili su mi nevjerojatni, a što me najviše oduševilo je kako se to odrazilo na moje hobije – bicikliranje i planinarenje. Biciklirao sam puno brže na višim brzinama, duže planinario, a i “nuspojave” u fizičkom izgledu su me ugodno iznenadile.

Luka KosmatTuristički vodič
Tomislav Šarec

Neven je metodičan, sveobuhvatan, koncentriran i u potpunosti posvećen onome što radi te istovremeno srdačan, pozitivan i pristupačan. Ukratko, pravi profesionalac.

Tomislav Šarecdipl. inženjer računarstva, fitness instruktor Fit2Fit
Veljko Ivković

‘Trenerov trener’, i jedan od retkih ličnih trenera koji svojim delima pruža snažnu potporu svojim rečima. Mnogo znači kada je trener aktivan takmičar, koji pored teorije sa kojom odlično vlada, zna kakav je osećaj biti na borilištu, u vatri takmičenja.

Veljko Ivkovićdipl. kineziolog, vlasnikČeličana021
Ahmo Kozarić

Neven Ćuk prije svega živi ono što radi. Perfekcionista do samog kraja, što je jako bitno ukoliko želite postiči nešto. Pun je iskustva i konstantno se usavršava, uvijek neka nova tema na rasporedu. Užitak je bilo raditi s njim…

Ahmo Kozarićdipl. kineziolog
Hrvoje Knežević

Opisao bih Nevena kao stručnog, detaljnog i poslu predanog trenera što dokazuje svakodnevnim rezultatima i usavršavanjem svoga znanja koje nesebično svakodnevno dijeli svima koji žele nešto naučiti.

Hrvoje KneževićKuhar
Jeton Tony Quenaj

Trenirao sam godinama sa solidnim rezultatima, ali kada sam počeo slušati Nevena i pratiti njegove savjete rezultati u tri mjeseca bili su bolji nego u svim ovim godinama prije toga.

Jeton Tony Quenaj
Goran Šimić

Strpljiv i smiren i ne samo da ima znanje nego i vrhunske rezultate kao sportaš, što je rijetkost.

Goran ŠimićPowerlifting klub Različiti, Šibenik
Anto Vukoje

Pratim te više od dvije godine, pratim tvoje načine rada i savjete vezane za prehranu te sam u šest mjeseci pridržavanja postigao rezultate koje sam tražio. Veliko hvala!

Anto Vukoje
Jozo Grgić

Neven je prva osoba koji se obratim kada me zanima praktična primjenjivost najnovijih znanstvenih dokaza. Jednostavan pristup, kvalitetno objašnjavanje i veliki fokus na detalje samo su neke od njegovih karakteristika. U moru kvazi stručnjaka, Neven je pravo osvježenje. Go to guy za sve koji žele razviti jakost, izgledati i osjećati se bolje.

Jozo Grgićdipl. kineziolog