Nakon odlaska u Njemačku osjećao je da se skroz zapustio, kako fizički tako i mentalno. Kada se već preselio u drugu državu kako bi sebi i svojima omogućio bolji život, shvatio je da mora učiniti nešto za sebe kako na svoje bližnje ne bi širio negativnu energiju.

Banalne stvari u svakodnevnici bi mi ponekad isprovocirale pretjerane reakcije i strpljenja je bilo sve manje. Stalno bih osjećao umor i osjecaj nenaspavanosti. Svaki put kad bih se pogledao u ogledalo shvatio bih da sam sve pogrbljeniji. Jednostavno sam morao nešto učiniti za sebe kako bi time učinio bolje i za one oko mene.

S obzirom na količinu dostupnih informacija na internetu, čovjek više ne zna koga i što slušati. Kako sam imao prilike raditi s Nevenom dok je još vodio grupne treninge, njegov Online trening bio je logičan slijed i pravi izbor.

Kako su se tvoja prehrana i životni stil promijenili od kada si započeo online transformaciju sa Body Recompom?

Životni stil mi se i nije toliko drastično promijenio jer sam uvijek naginjao sportu, boravku u prirodi i dugačkim šetnjama. Najveća promijena je bila u prehrani – točnije u planiranju iste. Prije započinjanja online treninga jeo sam sve, uglavnom su to bile stvari bazirane na ugljikohidratima, i iako sam puno jeo vrlo često bi u kratkom roku ponovno bio gladan. Počevši sa treningom sve više sam se zainteresirao i o prehrani, a samim time sam zarazio i svoju suprugu. I ne, nismo postali fitness fanatici koji samo pričaju o hrani i fensi zdravim namirnicama.

Kada dobijete smjernice koliko i čega bi se trebalo unositi, stvar postaje poprilično jasna. Istina, trebalo je malo vremena uskladiti ono što voliš jesti sa zadanim kalorijama i makronutrijentima, međutim, čim se to savlada i napraviš sebi menije prema hrani koju ti osobno voliš jesti stvari idu prilično glatko.

Bez obzira na redukciju kalorija iznenadila me količina hranu koju možeš (i moraš) pojesti. Čim se spominje nekakvo mršavljenje, nekakva dijeta, prva asocijacija je glad. Moram priznati da sam ju rijetko kad osjećao.

Kakav efekt su prehrana i treninzi imali na tvoje zdravlje, tjelesne sposobnosti i svakodnevnu razinu energije?

Što sam duže trenirao, osjećao sam se sve bolje i bolje. Bolje sam spavao po noći, a samim time sam imao i puno više energije tijekom dana. Kauč i podnevna siesta više nisu bili izbor broj jedan!

Svakako moram naglasiti ono što me je još dodatno motiviralo su bili sve vidljiviji rezultati čime je osjećaj pozitivne energije još više rastao.

Kako su ti se svidjeli treninzi i kako si ih uspio ugurati u svoj zaposleni raspored?

Rad u smjenama, uz dvoje male djece te ostale svakodnevne obaveze nekad su sličile na pravi mali kaos. Bilo kakvi treninzi u grupama ili s fiksnim terminima meni su u startu bili prekriženi. Stoga je ovaj Online trening za mene bio zbilja dobra opcija i pun pogodak. Odlična stvar koju sam napravio je bila ta da sam upisao teretanu koja je u kompleksu gdje i radim. Prije ili poslije posla odradim trening i pravac doma odnosno na posao. Time sam si dodatno uštedio vrijeme, ali i mogućnost gubitka motivacije koja nastupi kad dođeš doma i najedeš se.

Kakvi su bili tvoji rezultati nakon transformacije?

U struku sam skinuo preko 10cm i izgubio 6kg masnog tkiva, dok se istovremeno povećavala misićna masa u rukama, ramenima i vratu. U tih 16 tjedana sam na nekim vježbama poboljšao snagu i za preko 50%. Taj osjećaj snage i zadovoljstva, pogotovo nakon što si došao s posla i misliš kako više nisi za ništa, je zaista nemjerljiv.

Koje su bile najvažnije stvari koje si naučio tijekom svoje transformacije?

Naučio sam da ako želiš dobre rezultate u relativno kratko vrijeme moraš se držati plana i programa. Popuštanje ili modificiranje te samo odvode od cilja.

Kako će ti te stvari pomoći u budućnosti?

Stvari koje sam do sada smatrao ne toliko bitnima (npr. što ćeš jesti, kada ćeš to jesti i sl.) s nekakvim poznavanjem osnova i planiranjem te dovode do tog osjećaja zadovoljstva. Naravno, uz trening, to svakako mislim dalje primjenjivati vjerujući da mi ni u budućnosti energije, pozitivne energije i osjećaja zadovoljstva sa samim sobom neće nedostajati.

Da li bi drugima preporučiio Body Recomp Online trening i zašto?

Zbilja bih svima preporučio Body Recomp, jer je živi dokaz da se sa malo slobodnog i dobro isplaniranog vremena, uz vrhunskog trenera mogu ostvariti odlični rezultati.

Moram pohvaliti Nevena što profesionalno, i što ljudski, jer je za bilo kakve nedoumice i nejasnoće uvijek bio tu. Zbilja je na svaki moj upit dao maksimalno jednostavan i direktan odgovor. Jednostavno rečeno, vodi brigu o vama čak i kada ga ništa ne pitate.