Kako je Željko ostvario rezultate unatoč Covidu-19 i karanteni

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Bilo je to za Uskrsne praznike. Ispred mene su bila dva tjedna u kojima sam imao ispitne rokove na fakultetu, i još na poslu zbog “Corone”.

Morao sam ustajati u 5:00h, a vraćao sam se doma u 16:00h. Većina bi rekla, kad sve ovo prođe onda ću krenut s treningom.

I sam sam puno puta tako rekao. Tada sam odlučio, krenuo sam na Uskrs, ne u ponedjeljak, ne za dva tjedna nego odmah i to na Uskrs.

Ispred mene su bila dva tjedna totalnog kaosa, ali vjerovao sam da se mogu organizirati i još u to ubaciti trening i plan prehrane. Znao sam da ako uspijem u ova dva tjedna onda ću izdržati i do kraja.

Nisam prošao jedan ispit i falilo mi je malo više sna. Sve drugo sam odradio bez greške.

Ta dva tjedna su bila ključna, kasnije je bilo padova ali svaki put sam učio iz toga te nastavljao.

Koji je bio vaš cilj, motiv? Što ste htjeli ostvariti svojom tjelesnom transformacijom?

Htio sam se pod hitno vratiti na svoje staro stanje. Cilj je bio smanjiti postotak masnog tkiva i zadao sam si cilj da smršavim barem 10 kg, i da pritom još ako je moguće izgradim mišićnu masu i snagu.

Možete li nam reći kako ste se osjećali fizički i psihički prije početka?

Kako sam se osjećao? Osjećao sam kao da ću uskoro upisati umjetničko klizanje, s obzirom na to koliko sam bio lagan i poletan. Šalim se!

Već duže vrijeme sam gledao gdje sam se doveo i s vremenom me to mučilo sve više i više, i znao sam da to moram vrlo brzo promijeniti.

Kakva je bila vaša prehrana i životni stil prije nego ste započeli svoju transformaciju s Body Recomp-om?

Skroz neuredna, kao i životni raspored. Nisam ništa stizao. Stalno bi negdje žurio i kasnio. Jeo bi što bi stigao. Uostalom vidite i sami. Ni ne vidiš što si radiš sve dok te jednog dana ne pogodi odraz u ogledalu i shvatiš da je ovo otišlo predaleko.

Jeste li već pokušavali izgubiti na težini?

Jesam, i vjerojatno bih još pokušavao razno razne načine da se nisam odlučio raditi s Nevenom.

Kako su se vaša prehrana i životni stil promijenili kada ste započeli svoju transformaciju?

Naučio sam kako si organizirati treninge i prehranu prema svojem poslovnom rasporedu, ali i druženjima vikendom. Također jedna bitna stvar koju sam naučio (ili bolje rečeno, Neven me podsjetio), a to je dobra organizacija.

“Nemojte započinjati dan dok ga niste isplanirali.”

Da, ovo će zahtijevati ozbiljan i naporan rad. Nije bilo baš lako, ali s obzirom na ono što sam prije radio, mogu reći da mi je ova suradnja otvorila oči kako to sve učiniti jednostavnijim.

Kakav je to učinak imalo na vaše zdravlje, sposobnosti i razinu energije kroz dan?

Držanjem zadanog plana i programa jednostavno moraš biti i zdraviji, i sposobniji te imati energije. A pogotovo kad iz tjedna u tjedan vidite napredak.

Onda ste motivirani, optimistični, zadovoljni, a to su sve uvjeti za zdravlje, sposobnost i energiju.

Kako vam se dopao trening i je l’ se uklopio u vaš životni stil?

Trening je bio odličan, iako sam zbog Covida-19 mjesec i pol dana trenirao kod kuće pa sam u nekim stvarima bio limitiran. Ali Neven je bio spreman i za Coronu pa je i tada trening bio učinkovit i sadržajan.

Čudo koliko i kod kuće možeš napraviti kad imaš nekoga tko te vodi i motivira s planom i programom.

Koliko brzo ste vidjeli promjene u ogledalu?

Vrlo brzo. Nakon četiri tjedna kad smo uzimali nove slike već su se vidjele promijene iako smo do tada iz tjedna u tjedan pratili kilažu i mjerenja tijela.

Što su prijatelji i obitelj rekli na vaš rezultat?

Na početku su svašta govorili od toga da što će ti uopće trener, i to još online, pa što ćeš vagati hranu, ma svašta.

Ali, mogu vam reći iako se ovo sve može naći na internetu, za to treba vremena kojeg ja nisam imao. Također, kada imate nekoga u svom kutu tko navija za vas, tko vam to sve pojednostavni i onda prekontrolira s vremena na vrijeme da se uvjeri jeste li vi to razumjeli, i još ta tjedna provjera… To su neke stvari koje da sam radio sam ne bi tako dobre rezultate postigao.

I evo, danas, ja sam prestao vagati hranu (jer s vremenom naučiš koliko određena hrana ima čega), a moji prijatelji i obitelj? Oni sad pokušavaju raditi to što sam ja radio.

Mislim da to sve govori što misle o mom rezultatu.

Koje su najvažnije stvari koje ste naučili tijekom transformacije?

Sve se može, baš sve. Nema izgovora. Ako pogriješiš jednom, nastavi dalje.

Ako pogriješiš drugi put, samo nastavi dalje. Ako pogriješiš i treći put, ma samo nastavi dalje. Iz svake situacije Neven me uvijek malo usmjeravao kako tu grešku zaobići drugi put.

Bitno je samo ne odustati. Samo nastavi dalje. Nauči nešto iz svake greške i nastavi dalje.

Kako vas je ova transformacija promijenila i mislite li da će vam ono što ste naučili pomoći u budućnosti?

Transformacija mi je pokazala koliko daleko mogu ići kad se maksimalno posvetim onome što želim. Ništa neće doći preko noći i samo od sebe.

Koji su vaši idući ciljevi nakon ovoga?

Nastaviti dalje. Sad sam napokon opet preuzeo kontrolu nad svojim rasporedom. Sad vidim da se može ako se malo zaustavim i izorganiziram s vremenom i hranom.

Biste li preporučili Body Recomp i zašto?

Ako zaista želite rezultate i spremni ste na određene promjene, vjerujte mi, nema tih novaca s kojim se može platiti ovaj osjećaj.

Neven je realan i jednostavan, za razliku od nekih koji ti zakompliciraju program da ne znaš odakle bih krenuo, a i kad kreneš brzo odustaneš.

Definitivno jedna od najboljih odluka koje sam donio.

Dugo sam razmišljao o tome da moram nešto napraviti u vezi sebe. Često sam kretao pa stao. Pa opet nešto malo pokušavao, ali nikad nisam otišao do kraja.

Drago mi je što sam se odlučio na njega kad sam opet skupio snage i volje da nešto promijenim. Iako je bilo naporno, nije bilo tako komplicirano kao prije kada bi ja sam nešto čitao i isprobavao.

Sve ovo bih bila samo dobra priča da nije bilo Nevena. Kod nas se kaže “Daj te dite materi” tako i vama govorim, javite se Nevenu i nek vas vodi kroz ovaj proces, zadovoljstvu vašem neće biti kraja.

Ako ste inspirirani Željkovom pričom i želite za nekoliko tjedana konačno postići tijelo koje želite, pošaljite poruku kako biste saznali sve informacije o Body Recomp programima.