Vremenski okviri – Zašto je potrebno barem 12 tjedana za tjelesnu transformaciju?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Zašto je potrebno barem 12 tjedana za tjelesnu transformaciju?

Preporučujemo da odvojite 12 barem tjedana za svoju tjelesnu transformaciju.

Iz iskustva, ovo je najduže vrijeme na koje se ljudi mogu obvezati prije nego što im zatreba pauza.

Nezaobilazna istina svih uspješnih programa za tjelesnu transformaciju je da oni zahtijevaju visoku razinu discipline i pozornosti na detalje koje mnogi od vaših prijatelja, rodbine i kolega neće moći razumjeti.

Svatko može održavati visoko fokusiran pristup kroz jedno relativno kraće vrijeme kao što je 12 tjedana, ali ne i na neodređeno vrijeme.

Iako, smo se susreli sa ljudima čija nas je radna etika izuzetno ugodno iznenadila i potaknula da sami sebi podignemo standarde, svjesni smo da nije svatko robot i da je svakome potreban odmor.

Body Recomp rezultati klijent

Kome je potrebno manje od 12 tjedana?

Ako počinjete s relativno dobre početne točke, možda ćete moći postići svoje ciljeve u sastavu tijela za manje od 12 tjedana.

Međutim, ako već niste iskusni u ovome, nema načina da sa sigurnošću znate koliko dugo će vam trebati. Potrebno je nekoliko ciklusa mršavljenja da biste shvatili koliko dugo vam je potrebno da dostignete određeni postotak tjelesne masnoće.

U životu se mogu dogoditi mnoge stvari koje mogu utjecati na vašu sposobnost da slijedite plan, na primjer razna poslovna putovanja, društvene obaveza pa čak i gripa ili neka lakša prehlada.

Bolje je precijeniti koliko vam je stvarno potrebno, zatim završiti svoj plan prehrane prije nego dođete do kraja 12 tjedna ako ste postigli svoj zacrtani cilj.

Body Recomp osobni trener Zagreb

Kome je potrebno više od 12 tjedana?

Postoji granica koliko masnog tkiva možete izgubiti u 12 tjedana, i nekim ljudima će jednostavno biti potrebno više vremena da ostvare svoj dugoročni cilj tjelesne kompozicije.

Ako je to slučaj, ako imate puno kilograma za izgubiti, preporučujemo vam da svakih 12 tjedana napravite pauzu od prehrane za mršavljenje kako biste učvrstili svoje rezultate, dali si malo psihičkog i fizičkog odmora prije nego li krenete u još jedan blok transformacijske dijete.

Koliko dugu pauzu trebate napraviti između svake faze ovisi o duljini početnog perioda, koliko duže želite držati dijetu, te praktičnim pitanjima poput usklađivanja sljedeće faze sa svojim životnim i poslovnim rasporedom.

Kada pokušavate napraviti transformaciju velikih razmjera poput skidanja 20-40 kilograma dobro bi bilo odmah u početku razmisliti o tome kako ćete ju podijeliti u više manjih dijelova.

Time si tako veliki zadatak u glavi činite manje zastrašujućom, te iz iskustva znamo kako takav pametan način razmišljanja dovodi do sigurnog uspjeha.

Borna Stanić

Možda imate manje od 12 tjedana vremena?

Ako je vaš datum kada trebate ostvariti svoj cilj udaljen manje od 12 tjedana (bliži vam se proslava mature, vjenčanje ili bilo koja druga prilika gdje želite izgledati najbolje), još uvijek je moguće doći u sjajnu formu, ali morat ćete prilagoditi svoja očekivanja o onome što je realno ostvarivo.

Uvijek postoji mogućnost da se vaš predstojeći cilj postavi kao kratkoročni cilj, stepenica nakon koje ćete nastaviti sa svojim dugoročnim planom ostvarivanja svog idealnog izgleda.

Bez obzira imate li kratkoročne ili dugoročne ciljeve, naš Recomp program za žene ili Recomp program za muškarce uvijek se provodi s namjerom i očekivanjem postizanja najboljih rezultata u što kraće vrijeme.

Ako ne živite u Zagrebu, sa svojim osobno izrađenim programom treninga i prehrane za tjelesnu transformaciju možete krenuti već danas putem Osobnog Online Treninga.